Σελίδες

Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΘΙΣΤΙΚΟΥ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΙΑ - ΦΩΤΟΡΕΑΛΙΣΜΟΣ

Ο χώρος ορθογώνιος και αρκετά επιμήκης. Η διάταξη που ακολουθήθηκε είναι η εξής: στην είσοδο βρίσκεται ένας "προθάλαμος" με μια βασική επίπλωση, στη συνέχεια η τραπεζαρία και στο βάθος προς το μεγάλο άνοιγμα το καθιστικό.

Στην οροφή του χώρου της τραπεζαρίας τοποθετήκε κατασκευή από γυψοσανίδα με ξύλινη επένδυση και κρυφό φωτισμό με προσανατολισμό της διάχυσης αυτού στο καθιστικό και στο χώρο της εισόδου. Κρυφός φωτισμός με ξύλινη ομοίως με την οροφή επένδυση τοποθετήθηκε και στην πλάτη της τραπεζαρίας. Στο χώρο του καθιστικού με το τζάκι επικρατεί λιτή επίπλωση. Ωστόσο αυτό που ξεχωρίζει είναι το περσιδωτό ξύλινο διαχωριστικό ανάμεσα σε αυτό και την τραπεζαρία και η επένδυση της οριζόντιας και της κάθετης επιφάνειας της όψης του τζακιού με διακοσμητικά τούβλα χρώματος κόκκινου.




Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΠΛΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ-ΣΑΠΩΝ ΤΟΥ Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ


Ο παραδοσιακός οικισμός της Μαρώνειας βρίσκεται στην πλαγιά του Όρους Ίσμαρος προσφέροντας πανοραμική θέα και απαράμιλλη ομορφιά. Πηγή έμπνευσης ήταν η ίδια η αρχιτεκτονική του οικισμού και ο σεβασμός στο φυσικό τοπίο.

Το κτιριολογικό πρόγραμμα ήταν απλό και συγκροτήθηκε με βασικό γνώμονα την αξιοποίηση της μοναδικής θέας. Βασική επιδίωξη της μελέτης ήταν να εξισορροπηθεί η πολυπλοκότητα του κυρίαρχου φυσικού τοπίου με απλούς γεωμετρικούς όγκους και να αναπτυχθεί μία άμεση σχέση του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο. Η κατοικία αναπτύσσεται καθ'ύψος σε 2 στάθμες και οι κάθετες γραμμές που ορίζουν τους όγκους, αναιρούν την μονολιθικότητα της μονοκατοικίας και επιτρέπουν στο κτίσμα να ενσωματώνεται λιγότερο αιχμηρά στο φυσικό τοπίο.
Η κυριαρχία των φυσικών υλικών της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της περιοχής, το ξύλο και η πέτρα-στενάρια Μαρώνειας, "μεταμορφώνουν" και ζωντανεύουν τους όγκους του κτιρίου.

Τρισδιάστατη απεικόνιση της διπλοκατοικίας.


Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

Τα σχέδια επεξεργάστηκαν στο Photoshop.



 

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΧΩΡΟΥ ΣΕ ΕΙΣΟΔΟ-ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ.ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

   


Κάτοψη χώρου
Το διαμέρισμα βρίσκεται στον 3ο όροφο πολυκατοικίας του '60. Ο υπο μελέτη χώρος αρχικά ήταν στεγασμένος με κεραμοσκεπή αλλά αποτελούσε μέρος του δώματος. Για τις ανάγκες του ιδιοκτήτη ο χώρος προσαρτήθηκε στο ήδη υπάρχων studio και η χρήση του: υπνοδωμάτιο. Στην είσοδο χωροθετήθηκε διάδρομος, ο οποίος αποτελεί το βασικό άξονα επικοινωνίας του χώρου με το υπόλοιπο διαμέρισμα. Ωστόσο, τα μεσα που χρησιμοποιήθηκαν για να εξασφαλιστεί η ιδιωτικότητα, είναι μεν το διαχωριστικό με ξύλινη επένδυση αριστερά της εισόδου, αλλά και η γκαρνταρόμπα-δωμάτιο, η οποία ταυτόχρονα συμβάλει στην δημιουργία του διαδρόμου. Έμπροσθεν του κρεβατιού σχεδιάστηκε σύνθεση ραφιών σε όλο το μήκος του τοίχου με μια ελαφριά κεκλιμένη μορφή, εξοικονομώντας ταυτόχρονα χώρο. Οι τρισδιάστατες απεικονίσεις προέκυψαν με το 3ds Max Design.






          

Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΠΛΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΜΕ ΙΣΟΓΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Όχι μακριά από το κέντρο της πόλης της Κομοτηνής, σε οικόπεδο 120τμ, σχεδιάστηκε η παρούσα διπλοκατοικία με ισόγειο κατάστημα. Οι ιδιόρρυθμες διαστάσεις και γεωμετρία του οικοπέδου, στενό και επιμήκες, δεν έδωσαν την ευκαιρία για ιδιαίτερη ογκοπλασία και περαιτέρω επεξεργασία στο στάδιο των κατόψεων. Ωστόσο, η επεξεργασία των όψεων ήταν αυτή που κυριάρχησε στην διαδικασία του σχεδιασμού. 

Κάτοψη Τυπικού Ορόφου






Μορφολογικά επικρατεί λιτότητα, αυστηρές γραμμές και γεωμετρική καθαρότητα με τη δημιουργία προεξοχών -εξώστες- και έντονων γραμμικών και γεωμετρικών στοιχείων. Στις επιφάνειες των στοιχείων αυτών χρησιμοποιήθηκαν εκτεταμένες επενδύσεις συνθετικής ξυλείας & χρωματισμοί, τονίζοντας έτσι την επιδιωκόμενη διαφοροποίηση αυτών.


 Τρισδιάστατη απεικόνιση της Διπλοκατοικίας